mandag, december 05, 2005

Country BlueGrass Blues & Other Music For Uplifting Gormandizers

Det blev dog hverken anti-amerikanismen (som jeg ærlig talt er lidt træt af at skrive om, så alt ikke strengt nødvendig og udenomsopgavemæssig behandling af dette fænomen ville ikke være til at bære), Suicide (kommer) eller ældrepleje (yeps, som om igåz) der fik æren af at være grundlag for den nyeste post i Tores Bloggelog (jeg må snart finde på et mindre fjollet navn, der ikke i den grad udviser mangel på retningssans).

DeeDee, Tommy, Johnny og Joey Ramone foran CBGB engang i Ramones tidligste dage. Nu er Dee Dee, Johnny og Joey alle døde. Forhåbentligt overlever CBGB også Tommy.

Derimod bliver det en lille støtteerklæring til den legendariske New Yorker-klub CBGB&OMFUG, placeret på The Bovery på Lower East Side, der kommet til at virke som den seneste post. Kender man ikke til klubben bag de 9 initialer, er det stadig ikke for sent at lære den at kende. CBGB & OMFUG står for Country - BlueGrass - Blues & Other Music for Uplifting Gormandizers, men er til trods for dette navn nu mere kendt for at være fødested for det meste af den amerikanske punkrock. Det var her Ramones, Television, Dead Kennedys, New York Dolls, Suicide, Blondie, Black Flag med videre spillede i så højt et tempo og med en sådan manisk energi, at de hurtigt mistede deres ungdommelige kvabsethed engang i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne.

Men efter mere end 30 års virke ser det dystert ud for CBGB. Ejeren af bygningen som CBGB er en del af, en grådig og usympatisk hjemløse-organisation, har af ukendte årsager set sig sur på klubindehaveren Hilly Kristal, og truer nu med at opsige lejemålet (deraf det rammende slogan: "Fuck the Homeless. Save CBGB"), hvilket de efter alt at dømme lykkes med. Da jeg besøgte CBGB i august var der en stemning af dels resignation, dels af desperat dødskamp.

Trods alle spådomme om det modsatte, har klubben dog endnu ikke drejet nøglen om, hvilket i sig selv en præstation. Til glæde for fans tilbyder de nu gratis mail-adresser, så man på den måde kan markere sin eget stille protest mod de hjemløse og deres lobby. Til trods for min store gmail--fetich har jeg selvsagt allerede sikret mig en: tore.ramone@cbgb.net

Gabba gabba hey! Gabba gabba hey!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hvordan er stedet i dag? Er det blevet til et usselt popsted eller er det stadig meget ny og speciel musik?

7:16 PM  

Send en kommentar

<< Home